Prožili jsme šok.... celkem zadarmo si lze vytvořit vlastní bublinkovou limonádu,
která je plná zdraví .
♥
A vše je celkem bez práce, jen si musíte dva dny na tu dobrotu počkat.
A moc dlouho se nerozmýšlejte, protože sezóna bezinek je v plném proudu.
Recept na bezinkovou limonádu jsme dostali od našeho kamaráda Lukáše.
Luki, je skvělá, moc děkujeme.
Hned jdu za plot natrhat další:o)))
Bezinková limonáda:
3 litry vody
15 květů bezinky
Dejte do lahve od okurek,, na hrdlo dejte jen ubrousek či plátýnko a nechte louhovat 24 hodin při pokojové teplotě.
Druhý den, zceďte květy a do šťávy přidejte
8 lžic třtinového cukru
(ale podle chuti přidejte, či uberte)
Pokud chcete opravdu sycenou limonádu, přidejte
sušené droždí na špičku lžičky
a nechte 24 hodin kvasit v uzavřené nádobě (pet lahev)při pokojové teplotě a potom vychlaďte.
Kdo nechce bublinky, droždí nedává, může vychladit a podávat bezinkovou šťávu
....zkrátí si tedy čekání o 24h.
Dejte vědět, jak se i u vás povedla a já vám připíjím s předstihem na zdraví zdravím ze zahrádky.
mňam
♥
Monča
Mončo, limču také dělám...i sirup..a nedám na ni dopustit..minulý týden na horách na chalupě ještě bez nekvetl a tak se už těším, kdy už to bude..hezké dny..Inka
OdpovědětSmazatMoni, Tys mě moc potěšila, mám na ni spadeno už jak dlouho..ale buď jsme propásli čas sběru nebo se mi nelíbily recepty s x kg cukru a na experimenty ve vlastní režii nemám zkušenosti... Tvůj recept se mi líbí.
OdpovědětSmazatJá jsem synovi od mala pití nesladila nebo minimum medu a bublinky nedávala. Ale jsem ráda, ty "jakodžusy" z obchodu nepije, bublinkové pití odmítá. Já jsem pyšná a ráda. Když vidím neteře, jak si do sladkého granulovaného čaje ještě sypou cukr, je mi zle:-)
Bezinkovou šťávu má rád, když jsem kdysi viděla Herbář, kde ji dělali, dostala jsem na ni chu´t okamžitě.
Třtinový cukr mám ráda a když byl v akci, nakoupila jsem do zásoby. LETOS TO MUSÍM UDĚLAT:-)
Děkuji, Magda
Monči, ja robím sirup každý rok a celé teplé leto si vychutnávame úžasnú osviežujúcu chuť bazovej malinovky. Na dva litre zarobenej malinovky pridávam do džbánu šťavu z jedného citróna, pár lístkov mäty a kocky ľadu. Zrovna som včera zarobila 3 dávky a dnes idem variť a plniť do pohárov. Výborná záležitosť. Andrea
OdpovědětSmazatpodobná bezová limonáda nám právě "zraje" na okně
OdpovědětSmazatJé MOni, včera jsem dodělala 20 l bezové šťávy na zimu, tak o víkdendu udělám tuhle limonádu.
OdpovědětSmazatdíky Majka
Dobrý den prosím jak děláte na zimu aby vydržela a do čeho ?děkuji :-)
SmazatMy spotřebujeme ihned. nekonzervujeme.
SmazatAhoj Moni také mám naloženou bezinkovou limonádu a dneska budu ji budu cedit. Dělám každý rok, máme ji moc rádi a také sirup. Na léto dělám i mátový sirup a máme pak o pití v létě postaráno, přidám tam už jen pak vodu, citron a lístky čerstvé máty a není nic lepšího v horkých letních dnech :-) Pohodový den přeji na kopeček. U nás je dnes chladno a deštivo, tak se to snad do víkendu vybere. KatkaB
OdpovědětSmazatKrásné, krásné,krásné...i u nás už je v plném květu- bez :-))) jenže prší, ale těším se na něj moc...MOC. Máš to moc krásně udělané, tak kéž tě to těší i nadále K
OdpovědětSmazatOpět nádherné .. to balení.. no jéé :)
OdpovědětSmazatMoni hned bych si od vás upila. Moc krásné fotky máte, ostatně jako vždy.
OdpovědětSmazatJá chtěla letos dělat bezinkový sirup, jenže pořád prší a tak jsou květy bez pylu a tím pádem, nebude ani sirup, byla by to jen oslazená voda, ale třeba už bude lépe a ještě nějaké květy se i pak najdou. Krásný večer přeji. MArkéta
Já obcházela s košíčkem spoustu míst, ale u nás nikde nekvete. A to bydlím zřejmě kousek od vás. Musíme si ještě počkat.
OdpovědětSmazatTaké jsem jí letos prvně sama dělala, bohužel podle receptu jiné food blogerky jelikož jsem Vás neznala. Krásný článek a děkuji :-))
OdpovědětSmazatPrávě odešel můj hlas pro Vás v Blogerce 2014 v kategorii food. Držím palce. :-))
Moc děkuji, Eriko♥
SmazatM
No teda, to vypadá báječně, na vašem blogu se mi líbí, jak je všechno takové... úžasné:-)
OdpovědětSmazatPřidávám recepty na moje dvě oblíbené limonády, i bezinková tam je:-)
https://kucharkaamelie.wordpress.com/2015/07/04/moje-nejoblibenejsi-limonady/
Moni, vaši limonádu dělám po třetí, je vynikající a všem nám doma chutná. Mějte se kásně. Petra
OdpovědětSmazatTo jsem ráda, Péťo.
SmazatZrovna o víkendu jsem dělala svůj první sirup, tak určitě zkusím ještě i limču podle Vašeho receptu :) Dnes jsem náhodou objevila Váš blog a je úžasný, děkuji Vám za tu spoustu pohody, co z něj sála, i dobrých tipů, rad a inspirace :)
OdpovědětSmazatJana
www.janamalakova.cz
Tak jsem o víkendu vyzkoušela i s těma bublinkama a je to dobrota. Přidala jsem akorát trochu citronové šťávy, aby to bylo i nakyslé a ne jen sladké.
OdpovědětSmazatDobrý den, zajímavý recept. Právě jsem dodělala sirup a se vzpomínkou na dětství hledám recept na limonádu, kterou jsem jako malá pila u babičky. Krásně perlila. Recept mne tehdy nezajímal......Chtěla bych se zeptat, zda mohu použít čerstvé droždí, které mám doma a nebo ne? Pokud ano, kolik? Děkuji za odpověď. Hezké dny Veronika
OdpovědětSmazatVerunko, můžete i obyč, ale je dost cítit, Raději zkuste sehnat sušené.
SmazatDělám podobnou limonádu, je to náš rodinný recept (jen 4 květy bezu, 1 citron, cukr a droždí - když jsem byla dítě, sušené se asi nedělalo, dáváme kousíček jako nehet a cítit není), vy jste první, u koho taky vidím limonádu s droždím.
OdpovědětSmazatDobrý den, paní Moniko, dělala jsem podle receptu, myslím, že fakt přesně, ale nezdá se mi, že by byla limča bublinková... Tak nevím, kde jsem mohla udělat chybu... Přelívala jsem do do litrových skleněných lahví od alkoholu, uzavřela šroubovacím víčkem, nechala při pokojové teplotě… Poradíte mi, prosím? Moc děkuji! I tak je limča dobrá, ale těšila jsem se na ty bublinky...
OdpovědětSmazat