neděle 2. srpna 2020

žitné krekry


Žitné krekry

130 g celozrnné žitné mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
100 g olivového oleje
2 lžičky soli
6-8 lžic vody
dvě hrsti semínek: dýňové, sezam černý, kmín, lněné semínko, slunečnicové

Vše smíchejte dohromady, prohněťte těsto, pokud je potřeba, přidejte vodu, nebo přisypte mouku. Rozválejte na dvě tenké placky rovnou na pečicím papíře, nakrájejte na větší obdélníky a papír přeneste na plech. Pečte při 160°C asi 30 minut.

Já miluju tyto krekry samotné, ale používám je i místo pečiva k pomazánkám, k zapečené zelenině, k dipům. Prostě závislost :-)
Dobrou chuť a krásné dny.
M

2 komentáře:

  1. Monika ďakujem za recept. Kupujem ich a sú výborné. A tie tvoje vyzerajú k nahryznutiu.
    Pá Lenka

    OdpovědětSmazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥