čtvrtek 9. ledna 2020

domácí paštika




Domácí paštika
 v cuku letu hotová

400g kachních/ kuřecích jater
3 lžíce sádla
1-2  cibule
1 vrchovatá lžíce koření paštika
nejlépe od Salvátora z Prahy
250ml 30% smetany
hrst majoránky
lžička oregana
sůl, pepř
orestované plátky mandlí
brusinky

Cibulku nechám 10 minut pod pokličkou se solí dusit na sádle.
Přidám pokrájená játra a posypu kořením na paštiku, popepřím a nechám játra orestovat.
Poté podleji horkou vodou a 12 minut dusím. Kdo chcete podlijte červeným vínem.
Přiliji smetanu a minutu povařím.
Nasypu majoránku a dochutím solí i kořením, je-li potřeba. 
Vše rozmixuji tyčovým mixérem, přidám orestované plátky mandlí a horké naliji do skleniček. Skleničky zaliji rozpuštěným máslem. Brusinky podávám k paštice.


Dobrou chuť. Nyní v zimě přijde k nějakému dobrému nápoji určitě vhod :-)
Mějte se krásně.

8 komentářů:

  1. Skvělé, dělám podobnou -přijde vždy k chuti

    OdpovědětSmazat
  2. Dobrý den Moniko, moc děkuji za recept. Již nějakou dobu chci vyrobit domácí paštiku, ale nějak si netroufám. Váš nový příspěvek jsem vzala jako znamení, že nastal čas. Snad se mě podaří.

    OdpovědětSmazat
  3. ..už mám kuřecí játra v lednici...zítra udělám...pa Vokopka

    OdpovědětSmazat
  4. Moni, taky udělám.Děkuji za bezva recept a mějte krásnou sobotu.Martina

    OdpovědětSmazat
  5. Dnes jsem udelala, vyborna😀. Jen brusinky jsem zapomnela koupit. Nevadi, priste bude s brusinkami.

    OdpovědětSmazat
  6. Nic není tak lahodné jako lednová paštika!

    OdpovědětSmazat
  7. Moni, moc děkuji za super recept. Vyzkouším příští týden.
    Jste úžasná.
    Krásné dny.Lenka B.

    OdpovědětSmazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥