pondělí 28. ledna 2019

nepečený borůvkový cheesecake


Nedávno jsme s Terkou ochutnaly v kavárně skvostný borůvkový dortík a to mě přimělo napodobit ho doma. Bohužel nemám zmražené borůvky, tak jsem využila zavařeninu a na ozdobu ty kanadské.

Nepečený borůvkový cheesecake

korpus:
250 g máslových sušenek
Já vždy využiji, co zrovna máme doma. Sušenky mohou být ovesné, celozrnné apod. Jednou jsem dělala i z domácích koka sušenek.
120 g másla
50 g ořechů 
Já měla mandle a vlašské
trocha skořice
1 vrchovatá lžíce hořkého kakaa
Máslo rozpusťte, vmíchejte kakao a skořici. Sušenky rozdrťte na jemno a spojte s máslem, přidejte na jemno nasekané ořechy a důkladně promíchejte.  Tuto směs dejte na dno  dortové formy a upěchujte.

krém:
500 g mascarpone
250 g tvarohu
250 ml 33% smetany
4 lžíce borůvkové marmelády
moučkový cukr (dle chuti)
Ušlehejte smetanu s cukrem. Oslaďte dle svých chutí, nezapomeňte, že ještě budete přidávat sladkou marmeládu. Přidejte mascarpone a tvaroh a ještě vyšlehejte.
Z této bílé vrstvy odeberte zhruba třetinu hmoty a potřete jí korpus ve formě. Do zbylého krému přidejte 2 lžíce borůvkové marmelády a vyšlehejte. Polovinu z této směsi přidejte do formy. Do zbylé směsi krému dejte další dvě lžíce marmelády, tato vrstva bude nejtmavší, vyšlehejte a přidejte do formy. Dort uhlaďte a přelijte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Nechte alespoň 24 hodin uležet v lednici. Servírujte s borůvkami.






Dobrou chuť a pohodový týden.

8 komentářů:

  1. Bože, dala bych si. Vypadá to tak nádherně. Přes týden to nestihnu, ale o víkendu bych mohla vybičovat svoje líné já a do něčeho podobného se pustit. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam. Mám Vaše recepty téměř všechny odzkoušené a posílám je dál. Děkuji, že si dáte tu práci a sdílíte. Mirka.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten vypadá krásně, děkuji za recept, určitě brzy vyzkouším :) Terka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá naprosto luxusně. Díky.

    OdpovědětVymazat
  5. slovní hodnocení: lákavý na první pohled, nasytí již zrak a ihned vyvolává potlesk!Pro každého mlsouna. Působí zcela profesionálním dojmem, snad snadný!A ten stylový ubrus:-) Známkování: 1 s *. Milá Mončo, díky za bezva typ - nachystám ho dětem na čtvrteční odpoledne, bude doufám stejně výbornej a chvalitebnej jako to vysvědčení!

    OdpovědětVymazat
  6. Áááách... Dokonalý dortík k mým narozeninám, který zvládne má dcera. Díky za skvělý recept!

    OdpovědětVymazat
  7. Moni dííky za recept.Vypadá luxusně a určitě i tak chutná.Přeji krásné dny na kopeček.Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Tak včera jsem udělala a dnes si pochutnáváme - je vynikající.Děkuji Boža

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥