Tato jednoduchá dobrota vznikla jen malou obměnou mléčného řezu bez mouky, který je tu na blogu už několik let. TADY je na něj odkaz, kdo náhodou neznáte.
Roláda bez mouky
5 vajec
100 g třtinového cukru
50 g hořkého kakaa
Vejce vyšlehejte. Bílky, žloutky zvlášť. Přidejte cukr a kakao. Rozprostřete na velký plech s pečicím papírem a pečte 10 minut na 190°C. Po vytažení přikryjte utěrkou a nechte vychladit. Mezitím, než korpus vychladne, si připravte náplň. Napsala jsem naše nejoblíbenější, ale variace si upravte podle svých chutí, např. přidáním pudinku, kysané smetany apod.
náplň č. 1:
500 ml šlehačky
2-3 banány
33% smetanu vyšlehejte a banán nakrájejte na půlměsíčky. Polovinou šlehačky potřete korpus, přidejte banány a pokryjte druhou polovinou šlehačky. Zaviňte do rolády.
nebo náplň č. 2
250 ml šlehačky
250 g tvarohu
moučkový cukr
3 banány nebo maliny
33% smetanu vyšlehejte, přidejte tvaroh a cukr podle chuti. Polovinou směsi pomažte korpus, přidejte maliny a zakryjte je druhou polovinou náplně. Srolujte.
Dobrou chuť a prima den.
Vyzerá skvelo, určite vyskúšam. Ja som v nedeľu skúšala bielkovú čokoládovú roládu so šľahačkou a malinami a tiež je výborná. Pekný deň. Andrea
OdpovědětSmazatMńam ;-)
OdpovědětSmazatMoniko, také zkusím !
Krásné slunečné pondělí na Kopeček i na půdu :-)
Moni,dnes upeču.Děkuji za recept a mějte se krásně.Martina
OdpovědětSmazatZdravím paní Moniko. Tuto roládu peče moje maminka a to velmi často. U nás se pomaže kyselkavou marmeládou- nejlépe domácí, z černého rybízu a dá se lehce oslazená šlehačka. Zamotá se a je to úžasná chuť- ta kyselkavá s tou sladkou. Milujeme. Krásné dny. Ida
OdpovědětSmazatTo ovšem vypadá lákavě ;) a ve spojení s banánem to musí být lahoda ;)
OdpovědětSmazatSISTERSHOODS
Už ji po tvém vzoru dělám několik let a pokaždé budí nadšení :-) Ivča
OdpovědětSmazatRoláda se opravdu povedla, je nadýchaná, až se sliny sbíhají. Občas ji také peču, úplně podle stejného receptu, který jsem odkoukala od své mamky. V sezóně je fantastická třeba s kousky jahod či malin.
OdpovědětSmazatMoni od tebe jsou všechny recepty mňanozní.Vypadá to skvělě.
OdpovědětSmazatRoládu děláme pravidelně a hned se po ní zapráší...Pečící papír potřu olejem, pak jde lépe dolů. Zdravím na kopeček, Olga
OdpovědětSmazatVypadá úžasně já už bych ráda měla doma Vaši kuchařku! :)
OdpovědětSmazatMoni, tahle roláda je moc oblíbená i u nás, jen jsem do ní zatím nikdy nedávala banán, musím zkusit i tuhle variantu. Hezký večer, K.
OdpovědětSmazatznám a dělám ji už léta , žádný nový objev , pinterest je plný receptů . že
OdpovědětSmazathttp://revedevivre.blogspot.cz/
OdpovědětSmazatTa roláda je naproto super, věřím, že tak dobře i chutná :-) P.S. ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě beží SOUTĚŽ o psí motýlky a šátky :-)
OdpovědětSmazatVypadá opravdu moc chutně. Asi zaběhnu do obchodu pro banán, docela mě teď honí mlsná :)
OdpovědětSmazatNevím co dělám špatně, ale po vyndání z trouby roláda okamžitě spadne na mimetrovou placku. Dnes mě to stálo 10 vajec. Vzdávám to.
OdpovědětSmazatVypadá krásně, ale když jsem to vylila na plech o normální velikosti, tak je to hrozně tenká vrstva.... :(
OdpovědětSmazat