pondělí 19. února 2018

banánová roláda bez mouky



Tato jednoduchá dobrota vznikla jen malou obměnou mléčného řezu bez mouky, který je tu na blogu už několik let. TADY je na něj odkaz, kdo náhodou neznáte. 

Roláda bez mouky

5 vajec
100 g třtinového cukru
50 g hořkého kakaa

Vejce vyšlehejte. Bílky, žloutky zvlášť. Přidejte cukr a kakao. Rozprostřete na velký plech s pečicím papírem a pečte 10 minut na 190°C. Po vytažení přikryjte utěrkou a nechte vychladit. Mezitím, než korpus vychladne, si připravte náplň. Napsala jsem naše nejoblíbenější, ale variace si upravte podle svých chutí, např. přidáním pudinku, kysané smetany apod.

náplň č. 1: 
500 ml šlehačky 
2-3 banány
33% smetanu  vyšlehejte a banán nakrájejte na půlměsíčky. Polovinou šlehačky potřete korpus, přidejte banány a pokryjte druhou polovinou šlehačky. Zaviňte do rolády.


 nebo náplň č. 2
250 ml šlehačky
250 g tvarohu
moučkový cukr
3 banány nebo maliny
33% smetanu vyšlehejte, přidejte tvaroh a cukr podle chuti. Polovinou směsi pomažte korpus, přidejte maliny a zakryjte je druhou polovinou náplně. Srolujte.




Dobrou chuť a prima den.

17 komentářů:

  1. Vyzerá skvelo, určite vyskúšam. Ja som v nedeľu skúšala bielkovú čokoládovú roládu so šľahačkou a malinami a tiež je výborná. Pekný deň. Andrea

    OdpovědětSmazat
  2. Mńam ;-)
    Moniko, také zkusím !
    Krásné slunečné pondělí na Kopeček i na půdu :-)

    OdpovědětSmazat
  3. Moni,dnes upeču.Děkuji za recept a mějte se krásně.Martina

    OdpovědětSmazat
  4. Zdravím paní Moniko. Tuto roládu peče moje maminka a to velmi často. U nás se pomaže kyselkavou marmeládou- nejlépe domácí, z černého rybízu a dá se lehce oslazená šlehačka. Zamotá se a je to úžasná chuť- ta kyselkavá s tou sladkou. Milujeme. Krásné dny. Ida

    OdpovědětSmazat
  5. To ovšem vypadá lákavě ;) a ve spojení s banánem to musí být lahoda ;)
    SISTERSHOODS

    OdpovědětSmazat
  6. Už ji po tvém vzoru dělám několik let a pokaždé budí nadšení :-) Ivča

    OdpovědětSmazat
  7. Roláda se opravdu povedla, je nadýchaná, až se sliny sbíhají. Občas ji také peču, úplně podle stejného receptu, který jsem odkoukala od své mamky. V sezóně je fantastická třeba s kousky jahod či malin.

    OdpovědětSmazat
  8. Moni od tebe jsou všechny recepty mňanozní.Vypadá to skvělě.

    OdpovědětSmazat
  9. Roládu děláme pravidelně a hned se po ní zapráší...Pečící papír potřu olejem, pak jde lépe dolů. Zdravím na kopeček, Olga

    OdpovědětSmazat
  10. Vypadá úžasně já už bych ráda měla doma Vaši kuchařku! :)

    OdpovědětSmazat
  11. Moni, tahle roláda je moc oblíbená i u nás, jen jsem do ní zatím nikdy nedávala banán, musím zkusit i tuhle variantu. Hezký večer, K.

    OdpovědětSmazat
  12. znám a dělám ji už léta , žádný nový objev , pinterest je plný receptů . že

    OdpovědětSmazat
  13. http://revedevivre.blogspot.cz/

    OdpovědětSmazat
  14. Ta roláda je naproto super, věřím, že tak dobře i chutná :-) P.S. ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě beží SOUTĚŽ o psí motýlky a šátky :-)

    OdpovědětSmazat
  15. Vypadá opravdu moc chutně. Asi zaběhnu do obchodu pro banán, docela mě teď honí mlsná :)

    OdpovědětSmazat
  16. Nevím co dělám špatně, ale po vyndání z trouby roláda okamžitě spadne na mimetrovou placku. Dnes mě to stálo 10 vajec. Vzdávám to.

    OdpovědětSmazat
  17. Vypadá krásně, ale když jsem to vylila na plech o normální velikosti, tak je to hrozně tenká vrstva.... :(

    OdpovědětSmazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.