sobota 28. října 2017

levandulové pusinky s mandlemi


V září jsme na hrnčířských trzích ochutnali levandulové pusinky s mandlemi z levandulové farmy. Byly naprosto senzační. Voněly lehce po levanduli a oříšky já miluju v jakékoli podobě. Luxusní záležitost. Slíbila jsem holkám, že se o ně pokusíme doma. Chuť jsem napoprvé trefila přesně takovou, jakou si ji pamatujeme a po pusinkách se jen zaprášilo. 


Levandulové pusinky s mandlemi

4 bílky 
70 g cukru krupice
240 g cukru moučka
80 g loupaných mandlí
1 lžička sušeného květu levandule

Mandle nakrájejte na hranolky a upražte na suché pánvi.
Bílky šlehejte nejprve jen s cukrem krupice a až hmota zhoustne, přidávejte moučkový cukr. Na šlehání sněhu z bílků jsou vždy lepší sáhnout po starších vejcích a nechat je vždy několik hodin v pokojové teplotě. Já dnes bohužel měla jen čerstvá, tak se mi nepovedlo sníh vyšlehat úplně do tuha. Na chuti to ale nic nezměnilo. 
Když je sníh tuhý, vmíchejte vychladlé upražené mandle a sušenou levanduli.
Sníh dejte do cukrářského sáčku a vytvarujte pusinky, nebo je na plech s pečícím papírem pokládejte rovnou ze lžíce, mají potom takový rustikálnější vzhled.
Pusinky sušte v troubě při 100°C asi hodinu a půl až dvě.




Dobrou chuť. 
Výborně chutnají ke kávě :-)

12 komentářů:

  1. Hmmmm... tak tohle rozhodně vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají excelentně a určitě i tak chutnají :-) Brzy je vyzkouším :-) Díky za prima recept a hezký zbytek víkendu :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem levanduľu a tieto pusinky vyzerajú božsky :-)
    Prajem pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Levandulovou pusinku (takovou trochu větší) jsem měla asi před dvěma lety na vánočních trzích. Docela mi chutnala. Ale doma jsem se o ně nikdy nepokusila. Každopádně ty tvoje vypadají skvěle

    OdpovědětVymazat
  5. Moni děkuji za recept,ráda vyzkouším. Levandule, sněhová pusinka a mandličky to je snad ta nejkrásnější kombinace, jakou si umím představit :) krásnou neděli k vám domů a ať vás to neodfoukne. Tady to fičí parádně.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji vám všem moc.
    Hezkou neděli. Já dnes chtěla hrabat listí, ale možná odletělo tím ukrutných větrem samo:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty vypadají luxusně, hned jak budu mít nějaké bílky musím vyzkoušet. Moc děkuji za inspiraci. Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, vypadá to krásně. Levandulové jsem ještě nejedla :-) Hezkou neděli, K.

    OdpovědětVymazat
  9. DÍKY MOC MONI ZA INSPIRACI, LEVANDULE JE DOST, BÍLKY SE DOMA VŽDYCKY NĚJAKÉ NAJDOU......ZASE NĚCO NOVÉHO NA STŮL. KRÝSNÝ ZBYTEK VĚTRNÉ NEDĚLE. Olina z Jizerek

    OdpovědětVymazat
  10. Vyzerá to úžasne, určite plánujem vyskúšať keď mi zvyšia bielka pri výrobe vianočného domáceho vaječného likéru ;) ďakujem za inšpiráciu!

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥