neděle 25. června 2017

zapečená zelenina


Není to zrovna nejfotogeničtější pokrm, ale je naprosto senzační co se chuti týče.
Tuto zapečenou zeleninu připravuji ke grilovaným masům, pečenému kuřeti, rýži apod. Nejsme nějak sběhlí v grilování zeleniny. Stále to není ono a u grilovaných plátků mi chybí ta úžasná šťáva, která se smísí s olivovým olejem. Mě stačí namáčet si do ní chleba a jsem v sedmém nebi.

Zapečená zelenina
1 lilek
3 cukety
4 bílé papriky 
5 stroužků česneku
2 lžíce provensálského koření
olivový olej
sůl

Zeleninu nakrájím na kolečka. Cukety na silnější kolečka než lilek. Česnek na plátky. Nasypu koření, poliji olivovým olejem, dost posolím a promíchám. Podliji troškou vody. Miluji tu šťávu a chci ji mít ještě víc:-)
Peču v troubě na 190°C asi 50 minut.



Mějte krásný den a užívejte slunnou neděli.

7 komentářů:

  1. Moni vypadá to krásně, takové dobroty také můžu :-) Hezkou neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám pečenou zeleninu ráda. Dávám i červené papriky - je to pak veselejší ;-). A někdy i rajče - právě kvůli šťávě.
    Hezký letní den

    OdpovědětVymazat
  3. Nekdy i brambory :-D. Krasne leto vsem!!!JP

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, dělám to i s bramborama a nemůžu se toho jídla dost nabažit. dnes zase něco zapeču
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  5. Já dávám ještě stroužky česneku a to je teprve pecka ��

    OdpovědětVymazat
  6. Prostě úžasná mňamka. Právě jsme dojedli ke grilovanému stejku a bylo to mimořádné pochutnání. A to já nestojím o teplou zeleninu a můj protějšek zeleninu k životu nepotřebuje. Foto "nefotogenického" (a že nééé) jídla mě řádně nalákalo. Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥