pondělí 28. července 2014

... ořechovka II ...



Po třech nedělích změnil alkohol díky ořechům svou barvu a nyní je krásně hnědo-černý.
V lahvích bude ořechovka zrát až do Vánoc, ale už první ochutnávka 
dopadla na jedničku s hvězdičkou.
Nechali jsme lusk vanilky louhovat v cukerném roztoku asi 12 hodina určitě tomu pomohl. 
Vanilka  je z likéru krásně cítit.



Liguéééére ...

12 komentářů:

  1. Moni, ako mnohým iným aj mne si svojím prvým príspevkom pripomenula, že je čas na orechovicu. I keď neviem či už nebolo neskoro, lebo Anýzovka písala, že môže byť potom horká. No veď uvidím, čo z toho bude. Chcem sa len spýtať, že či vanilkový lusk dať v celku alebo prekrojiť. Ďakujem Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. No páni, mě to čeká po dovolené, dokončím druhou fázi a taky ochutnám:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, to vypadá lákavě, a ta zmínka o vanilce... dala bych si!

    OdpovědětVymazat
  4. Krása! Naše se ještě stále maceruje, stáčet budem až za měsíc. Zatím usrkáváme pod platanem tu loňskou ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně se vám povedla! Už ji máme taky ve sklenici a těšíme se na vánoce. Moc zdravím Blanka ze starého kopce.

    OdpovědětVymazat
  6. In exactly the same sense, companies would be wise to provide their workers something to unite under.
    Businesses are to heavily depending on customers for his or her survival, without
    customers an enterprise would cease to exist.

    it also can be useful for headhunting and employment.

    my web page - http://budgetblindsofbatavia.com/rd/?dku=http%3A//schody-opole.com.pl&

    OdpovědětVymazat
  7. Letošní vánoce - těšíme se jako malé děti až budeme moc ochutnat ořechovku podle Vašeho receptu. Děti hledají po bytě dárky. My chodíme jenom čichat k flaškám s ořechovkou a těšíme se na Vánoce, kdy JÍ budeme moc ochutnat. Ve Vašem receptu se může pít až o Vánocích a proto máme díky Vám Vánoce jako malé děti. Děkujeme Jandovi

    OdpovědětVymazat
  8. Poprve jsme se nechali inspirovat a udalali vsechno dle Vaseho receptu.. Macerovali neco kolem tri tydnu, ale pri slevani byla barva temne zelena, vune a chut pripominali spis jodovou tinkturu ;) Tak nevim, jestli je to v poradku a do Vanoc "se to jeste spravi" nebo to je uplne spatne? Kdyz uz Vase ochutnavka byla na jednicku, nam to tedy nejak moc nechutnalo ;)
    Predem diky za odpoved.
    Hezky den
    Ana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko,
      při slévání má být ořechovka temně černohnědá. My ji děláme přesně podle toho, jak popisuji a voní už při slévání.
      Nevím, kde se u vás stala chyba. Nemohl být třeba nějaký ořech shnilý?
      Držím palce, aby do Vánoc chutnala.o) M.

      Vymazat
    2. Mne se to také stalo, po třech týdnech jsem slévala a barva byla až brčálově zelená, ale chuťově byla dobrá, tak jsem si říkala, že mám asi po ořechovce, ale dala jsem ji do temna, cca za 2 týdny nakoukla a barva byla krásně hnědočerná. Tak vše zachráněné:)
      Ale čím to mohlo být netuším..
      Alena

      Vymazat
    3. Dělala jsem ořechovku letos poprvé. Zkraje měla také divnou a nehezkou zelenou barvu. Možná to bylo tím, že stála na okně v době, kdy slunce zrovna moc nesvítilo. Když jsem totiž ořechovku postavila ven na slunce, které konečně začalo svítit, barva se poměrně rychle změnila v tmavě hnědou až černou. Gábina

      Vymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥