úterý 28. ledna 2014

...mléčný řez bez mouky....


Krásný večer.
Objevila jsem úplnou náhodou tento moučník připomínající naším mlsným dítkám Kinder mléčný řez. Ten sice kupuji jen velmi zřídla, ale děti jej milují. Tak snad i vám se bude líbit a oceníte hlavně rychlost, s kterou je hotov....trvalo mi to i s pečením 20 minut a výsledek je božský. Jediným problémem je to čekání do druhého dne, aby se dobrota uležela a ztuhla v ledničce .... To jsme dnes přeskočili:o)))
Opět rychlý recept, který snad bude i vaším oblíbeným.




Mléčný řez bez mouky
Těsto:
5 vajec našlehat odděleně bílky a žloutky
přidat
100g cukru
50g kakaa

Vyšlehat a péct na velkém plechu s pečicím papírem při 190°C asi 10 minut.
Než vychladne piškot, vyšlehejte šlehačku, přidejte cukr a tvaroh. Já použila 40% tvaroh.
Bílá náplň chutná jako klasický pacholík, který jsem jedla jako malé dítě:o) 
Vychladlý piškot rozpulte, namažte náplní a druhou polovinou piškotu přiklopte.

Náplň:
250ml šlehačky
250 g tvarohu
moučkový cukr







Mějte se krásně, ať máte co nejméně starostí a jste co nejvíce v pohodě a zdraví.
Moc děkuji za vaše krásné komentáře a předem se omlouvám, že nestíhám jednotlivě děkovat. Ale pozorně vše pročítám a velice si vážím vaší náklonnosti.
Monča


49 komentářů:

  1. Tenhle recept znám jako Božskou roládu, upeče se na pečícím papíře, nechá vychladnout a naplní jen mírně sladkou šlehačkou, do které já zamíchám i pár lžic kysanky.Smotám roládu a dám vychladit. Je to rychlé a opravdu božské! Nechápu, jak Ty to všechno stíháš, jsi skvělá! Zdravím k vám domů.Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Moni,
    Ty nám děláš chutě! Mějte se hezky. Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za ideální dětský dezert :-)
    Dnes mi došla vajíčka od babičky, ale až doplním zásoby, určitě řezy vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, Moni co mi to děláš...takové dobroty :-) Vypadá to nádherně, dělám něco podobného, jak píše výš v příspěvku paní Marcela - roládu a naplním šlehačkou. Ale Tvá varianta se mi moc zamlouvá, takže určitě vyzkouším. Akorát si taky myslím, že u nás to neklapne, aby vydržel v lednici do druhého dne :-) Přeji pohodový večer na kopeček! KatkaB

    OdpovědětVymazat
  5. Moni, to vypadá super... Možná by tam šlo dát do náplně i nějaké ovoce. Takové jahody.... mňáááám :-) Asi se zeptám hloupě, ale chápu to dobře, že se vyšlehají zvlášť žloutky, zvlášť se vyšlehají bílky, pak se to opatrně spojí, přidá cukr a kakao?
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Šárko, přesně tak:o)
      krásný večer, M

      Vymazat
    2. :-D Děkuji...
      Pěkný večer...

      Vymazat
  6. jooj, ako Ti závidím .. my ešte nemáme mixér, tak nemôžem ešte piecť .. a kysnuté sa mi nedarí :(
    vyzerá osviežujúci. Vicky

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tenhle recept musím pečlivě uložit! Neteř má celiakii, tak nikdy nevím, co připravit,když přijedou na návštěvu. Už budu vědět!

    OdpovědětVymazat
  8. už se těším, jak tento recept vyzkouším, všechny recepty z tohoto blogu jsou skvělé :-). Pěkný zbytek týdne. Dana

    OdpovědětVymazat
  9. Moni, tohle je něco pro našeho Adama, takové věci miluje. Mám hodně podobný recept na Míša řezy,ale ráda vyzkouším i ty tvoje.
    Příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. to vypadá lákavě, asi ho vyzkouším, jsem si jistá, že u nás na bytě (studentů) bude mít velký úspěch ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  11. Přímo sváteční moučník, že by už malá oslava vysvědčení? Určitě vyzkouším.
    U nás dnes šlehačková bábovka s čokoládou.
    Dana od DK

    OdpovědětVymazat
  12. Moni, vypadá to super, určitě vyzkoušíme. Jakmile dovezeme domácí vajíčka od babičky z hor. Moc děkuji. Já dětem občas kupuji něco jako ten mléčný řez v Lidlu - balení po čtyřech nebo pěti kouscích. Oranžové jsou tuším bez čokoládové polevy, červené s polevou, nebo obráceně, teď nevím. Právě máme období mussli tyčinek a jablíčkových pochoutek, tak ani nic v lednici není...

    OdpovědětVymazat
  13. Moničko, hmmmmmm......opět velice lákavá lahůdka :-) pokusím se ji vytvořit. Mí chlapci budou úplně nejvíc nadšení. (v nejhorším to vydlabou z plechu lžící :-D ) Díky Lucie

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Moni,
    prosím tě, ta srdíčka z něčeho vykrajuješ?
    Díky, pa a měj se! :-)
    Lucie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nééé srdíčka...hvězdičky! :-)

      Vymazat
    2. Lucí, hvězdičky jsem dostala od Janičky spolu s andílkem, takže to není má práce. Jsou dřevěné a dají se podle mě koupit někde ve výtvarných potřebách.
      M

      Vymazat
    3. Aha, a já myslela, že jsou k jídlu!:-)

      Vymazat
  15. Moni,Ty mi ale děláš chutě....mňam:-)
    Hezký den Jitka

    OdpovědětVymazat
  16. hmmmm to znie dobre...dakujem za receptik, odkladam si ho .), pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to lahodně. Mám dotaz, jestli se šlehacka tekutá smichá s tvarohem a vyšlehá, nebo se šlehačka první našlehá do tuha a pak opatrně spojí s tvarohem.

    OdpovědětVymazat
  18. Šlehačku vyšlehat a poté přidat cukr a tvaroh♥

    OdpovědětVymazat
  19. Dobrý den Moni,
    u vás je tak krásně:))))
    Vypadá to úžasně.
    Mám upéct 2x placku nebo je to na půl?
    Díky.Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko,
      moc děkuji. Ano, je to napůl.
      Krásný den, Monča

      Vymazat
  20. To by si i mé děti daly...vypadá to skvěle.

    OdpovědětVymazat
  21. Ty brdo Moniko, ty jsi studna receptu. Ja si uz jen kvuli tobe poridila obrsesit na recepty, abych to nepsala pored na papirek sem a papirek tam :o)
    Dneska byla pizza dle tveho testa a nevim, zda to bylo tim predchozim zmrazenim a znovu roztavenim, ale testo bylo fakt bozske ... uz jsem jich vyzkousela hooodne.
    Takze mazu pro sesit receptar a zapisuji si tento ... kluci budou mit na svacinu.
    Dekuji ti a posilam veliky pozdrav z nasich kopcu zelenych ....grrr ja chcu snich!!!

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za recept, hned jsme vyzkoušeli, bohužel těsto přestože bylo krásně nadýchané po 10 minutách v troubě kleslo a vůbec nešlo pak sundat z papíru...kde prosím byla chyba poradíte? Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem piškot otočil na prkénko a papír jsem sundavala z horní strany. Ale musí být studený.
      Nevím jinak, jak Vám pomoci. a piškot není vysoký, mám být nizoučký.
      Krásný den, M

      Vymazat
    2. Dobry den, prave tu nad tim sedim. Testo opravdu po 10 minutach spadlo, z pekace slo az po vychladnuti. Bohuzel jak testo spadlo, tim kleslo a tudiz neslo rozkrojit na dve casti, proto je nutne udelat dalsi placku. Me je vsak lito vajicek, kdyz mi ted slepice vlivem zimy nenesou. Kazdopadne diky za zajimavy recept. Kdyby mel nekdo nejaky zlepsovak, dejte sem vedet, at je mene zklamani....Prijemny zbytek dne. Hana

      Vymazat
    3. Ale ta placka se neprokrajuje, ne? Rozřízne se uprostřed a pravá půlka se dá na levou.

      Vymazat
  23. Také jsem zkoušela a také se mi piškot nepovedl,nešel z papíru.
    Tak jsem si udělala piškot svůj - 4 žloutky,4 bílky,4 lžíce cukru a 4 lžíce pol.mouky a buď dáte nebo nedáte kakao,ten se povede vždy.Nadýchané nebe bylo minulý týden,jenom se zaprášilo :-)
    Děkuji Moni za krásné příspěvky, hezký víkend,Olga

    OdpovědětVymazat
  24. Já jsem se sundáním papíru neměla problém, tak neumím více poradit. Ale sundavala jsem jej zvrchu, otočila jsem placku na prkénko a potom to šlo samo:o)
    Krásný víkend, Monča

    OdpovědětVymazat
  25. Moni prosím asi dělám něco špatně. Nějak mi nejdou rozmíchat žloutky s kakaem a cukrem. Kakao se pak nerozmíchalo a pak jsem přimýchala bílek, ale bála jsem se to moc míchat aby to nespadlo. Po upečení byl dobrý ale nějak se mi v tom to nerozmíchané kakao nelíbilo :o( Moc děkuji za všechny Vaše příspěvky, máte můj obdiv!
    Bára

    OdpovědětVymazat
  26. Tento týden jsem dělala řezy už podruhé, syn drží bezlepkovou dietu, takže jsem nadšená. Je tu u Vás moc pěkně. Jste mi inspirací, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Řezy jsem pekla, na chuť byly výborné, jen to sundavání z papíru vůbec nešlo, takže jsem to dávala dohromady jako puzzle :-) ale nakonec jsme to lžičkou snědli.
    Krásný den.
    Michala

    OdpovědětVymazat
  28. Mockrát děkuji, je úžasně jednoduchý a efekt je omračující. Pravda, odstranění papíru byl hlavolam, ale porazila jsem ho: na piškot položila svačinový papír a prkénko, chytila za spodní (pečící) papír a celé otočila vzhůru nohama, pak ležel piškot na prkénku a pečící papír šel snadno zvrchu sloupnout :)
    Do vyšlehané šlehačky s vmíchaným tvarohem s trochou cukru jsem navíc přišlehala nálev z mandarinkového kompotu, ve kterém jsem povařila lžičku agarového prášku, ztuhlo to rychle a dalo se to vzít i na svačinu zabalené jen ve fólii.

    OdpovědětVymazat
  29. děkuji za recept hned jsem improvizovala....peč.papír vymazala a posypala kokosem a místo tvarohu mascarpone,úžasné..díky

    OdpovědětVymazat
  30. Všechny srdečně zdravím a Monče děkuji za úžasně inspirující blog.
    Co se týče "odlepení" od pečícího papíru ... mám vyzkoušeno ... plech překlopím na prkénko s mokrou utěrkou a pečící papír potřu (jen tak rukou) studenou vodou, pak jde sundat snadno. Používám to také při pečení rolád, kdy těsto následně do té mokré utěrky svinu. :)
    Přeji krásný večer.
    Marie

    OdpovědětVymazat
  31. Kolac je vynikajici, dekuji za recept.
    S pozdravem,
    Emily

    OdpovědětVymazat
  32. ....o víkendu jsem vyzkoušela, sice mi buchta tak nevyskočila, asi protože mi došlo kakao, tak jsem část nahradila rozpuštěnou čokoládou a možná to trošku změnilo konzistenci ... když už jsem to měla rozpracované, tak jsem si nějak pomoct musela a v 11 večer se mi ven opravdu nechtělo :)
    Ale chuťově to bylo naprosto geniální, příprava nebyla nijak složitá ani pro mě ... a přiznám se, že manžel si hned dělal kalkulaci, že by se to dalo péct v cukrárně :D Chválím, chválím, chválím celé tyto stránky a jsem moc ráda, že jsem je objevila.

    OdpovědětVymazat
  33. Přidávám čerstvou zkušenost z víkendového pečení - hnědá vrstva mi vůbec nešla sundat z pečicího papíru i přes všechny návody, jak na to .... :( Nakonec i s čekáním, až hnědá vrstva úplně vychladne, čas přípravy 1 hodina. Chuť ale výborná! Ocenila jsem, že dezert není moc sladký. Roo

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý den Moniko, jsou luxusní.Toňa

    OdpovědětVymazat
  35. Také se mi piškot zdál nízký, ale nakonec vše vyšlo skvěle a slavil úspěch :-) Z této várky jsem pekla dvě placky a s náplní to bylo akorát, moc děkujeme za recept, byl opravdu dobrý!

    OdpovědětVymazat
  36. Tak jsem dnes zkusila, ale také se mi piškotové těsto nepovedlo. Plát byl příliš nízký, nešel sundat z papíru a celý se potrhal. Nevím, jestli nemám moc velký plech na uvedenou dávku těsta. Jinak ale musí být chuťově super.

    OdpovědětVymazat
  37. Tenhle recept je vynikající!! Díky za báječnou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  38. Díky za recept, mléčný řez měl dnes velký úspěch. Měla jsem trošku obavu,ale ta byla zbytečná, povedl se :-).
    Váš blog mne baví, je nejen zdrojem inspirace, ale i pozitivni energie :-). Ještě jednou díky a mějte se krásně Mirka

    OdpovědětVymazat
  39. Hm, tak jsem ani nestačila ochutnat, moji tři chlapi to zblajzli jak nic :-). Příště budu muset vyrobit minimálně dvojnásobnou dávku. Dle reakcí soudím, že je to velmi dobré, velmi jedlé. Dílo se zdařilo na první pokus, mám za úkol brzy opakovat. Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  40. Paní Moniko, řezy jsem udělala a jen se po nich zaprášilo i koka sušenky zmizely rychleji než jsem stačila ochutnat :-)
    Děkuji a přeji Všem krásné a voňavé dny.
    Martina

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥